Isän poika

 
 

Tarinasta elokuvaksi

Pieni hiiripoika asustaa perheensä kanssa flyygelin jalassa, vanhassa lelukaupassa. Hiiripoika on aina halunnut balettitanssijaksi. Isähiiri kuitenkin toivoo jälkeläisestään nyrkkeilyuransa jatkajaa ja pettyy poikansa balettihaaveisiin. Hiiriperheen elämä järkkyy, kun jättiläismäinen kissa hyökkää isähiiren kimppuun. Taistelun - ja tanssin - tiimellyksessä isähiirenkin täytyy todeta, että pojan tanssitaidosta on yllättävää apua.


Ohjaaja Leevi Lemmetty on ohjannut pienestä tanssivasta hiiripojasta koskettavan stereoskooppisen lyhytanimaatioelokuvan, joka on osa vuonna 2010 vietetyn Chopinin 200-vuotisjuhlan kunniaksi toteutettua kansainvälistä projektia. Elokuva esitetään TV2:ssa pitkäperjantaina 2011. 

Isän poika: animaatioelokuva, kuvakirja ja sähkökirja

Elokuvasta kirjaksi

Lasten Keskus on kustantanut elokuvaan perustuvan Leevi ja Jukka Lemmetyn yhteistyönä syntyneen kuvakirjan rohkeudesta toteuttaa omia unelmiaan ja olla erilainen.

Kirjasta sähkökirjaksi

Kuvakirjasta toteutettu iPhone ja  iPad-sovellus on ensimmäisiä, kotimaisia, animoituja sähkökirjoja. Ääninäyttelijänä esiintyy näyttelijä Antti Pääkkönen, joka on antanut äänensä myös muun muassa Toy Storyn Woodylle. Isän poika -sähkökirja on myynnissä iTunesin App Storessa sekä suomenkielisenä € 4,99  että englanninkielisenä Papa’s Boy € 2,36.