Omat kirjat

 

Leo Z -sarja sopii seikkailuikäisille.

Sarjaa voi lainata kirjastoista.

Leo Z, Otava 1996, 

Leo Z ja pillerinpyörittäjä, Otava 1997

Leo Z ja aikakone, Otava 1998

 

Alpo on reipas ja hyvin utelias pikku koira. Ensimmäisessä kirjassa Alpo on eksyksissä. Onneksi Alpon luo porhaltaa roskakuski Jalmari, joka tietää, miten tie kotiin löytyy. ”Haukahda, kun tunnet kuonossasi tutun hajun”, Jalmari selittää Alpolle.


Kirjasarjassa liikutaan 2–5-vuotiaille tutuissa aihepiireissä. Helposti seurattavaa tarinaa on mukava lukea yhdessä yhä uudelleen, kun luvassa on monta nuuskuteltavaa hajujälkeä.

Tammi 2010

Illi on kekseliäs ja kokeilunhaluinen pikku tyttö ja aika itsepäinen.


Kun Illi saa syntymäpäivälahjaksi upouuden puhelimen, siitä tulee heti hänen elämänsä keskipiste, hänellä ei enää riitä aikaa ystäville. Sitten Osmo-koira tekee tempun, joka saa Illin huomaamaan ystävien merkityksen.

WSOY 2010.


Henri-hiiri on pieni ja arka hiirenpoika, mutta hänkin haluaa Miinalan Veikon nyrkkeilykouluun. Siellä hän voittaa pelkojaan, tapaa Huolestuvan Hillevin ja kasvaa rohkeaksi sankariksi. Tammi 2008

Pieni hiiripoika asustaa perheensä kanssa flyygelin jalassa, vanhassa lelukaupassa. Hiiripoika on aina halunnut balettitanssijaksi. Isähiiri toivoo pojastaan nyrkkeilyuransa jatkajaa ja pettyy poikansa balettihaaveisiin. Hiiriperheen elämä järkkyy, kun jättiläismäinen kissa hyökkää isähiiren kimppuun. Taistelun - ja tanssin - tiimellyksessä isähiirenkin täytyy todeta, että pojan tanssitaidosta on yllättävää apua.

Kuvakirja on syntynyt Leevi ja Jukka Lemmetyn yhteistyönä. Kirja perustuu Leevi Lemmetyn lyhytanimaatioelokuvaan, joka on osa laajaa kansainvälistä Chopinin 200-vuotisjuhlan kunniaksi suunniteltua projektia. Lasten Keskus 2010

Animaatio esitetään TV 2:ssa pitkänäperjantaina 2011.

IIsän poika -kuvakirjan voi ladata myös sähkökirjana App Storesta suomenkielisenä (4,99€) ja englannikielisenä (2,36€) iPad-, iPod- ja iPhone -alustoille. 

Alpo öytää Alman on toinen Alpo-sarjan kirja. Se ilmestyy kesällä 2011.


Alpo putoaa koppinsa katolta ja loukkaa jalkansa. Onneksi Jalmari saapuu hätiin ja ja lähtee viemään Alpoa ambulanssilla eläintarhaan hoidettavaksi. Matkalla Alpo etsii ystävää, joka puhaltaisi hänen jalkansa terveeksi. Apina ei ehdi, krokotiili ei ehdi, kilpikonnakaan ei ehdi. Lopuksi Alpo löytää ystävän, joka ehtii, Alman, ihanan rusettikorvaisen tyttökoiran. Tammi 2011

Urpo ja Turpo -kirjasarja on Hannelen Huovin kirjoittama ja Jukka Lemmetyb kuvittama. Sarjassa seikkailevat leikkikarhut Urpo ja Turpo, jotka ovat aikamoisia seikkailijoita ja pitävät paljon nauramisesta ja hassuista kepposista.

Urpon ja Turpon joulu on viides sarjan kirjoista. Tammi 2006